Corona-opdatering og information

//Corona-opdatering og information

Denne nyhed indeholder information om følgende

  • Status på smitteudviklingen
  • Forklaring af testkorrigeret PCR-incidens
  • Nye muligheder for at følge smitteudviklingen på Aarhus i Tal
  • Planen for den mobile PCR-testvogn
  • Testmuligheder i Aarhus Kommune

STATUS PÅ SMITTEUDVIKLINGEN

Ravnsbjerg og Gellerup sogn lukkede fredag og lørdag i sidste uge ned pga. for høj smitte i begge sogne. En nedlukning af et sogn betyder, at skoler, SFO, klubber, ungdoms- og voksenuddannelser samt lokaler til kultur-, idræts- og foreningsaktiviteter skal lukke ned. Dagtilbudsområdet er fortsat åbent dog med skærpede retningslinjer. Et sogn skal lukkes ned, når følgende parametre er opfyldt samtidigt:

  • Incidens på over 400 pr. 100.000 indbyggere den seneste uge
  • Flere end 20 smittede den seneste uge OG
  • Positivprocent på over 2

Et sogn kan åbne igen, når minimum et af parametrene ikke længere har været opfyldt i en uge.

Hele kommunen skal lukke ned, hvis den testkorrigerede PCR-incidens for hele kommunen er over 200 pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. I Aarhus ligger denne incidens pt på 77.

I både Ravnsbjerg og Gellerup sogn yder frivillige, foreninger, religiøse institutioner, lokale, boligforeninger og boligsociale en kæmpe indsats for at få smittetallene ned – naturligvis i samarbejde med mange gode kommunale kræfter. Vi håber, at vi med denne store fælles indsats snart lykkes med at vende udviklingen.

FORKLARING AF TESTKORRIGERET PCR-INCIDENS

Testkorrigeret incidens er Statens Serum Instituts (SSI) nye måde at opgøre incidenstallet for en hel kommune. Testkorrigeret incidens er ikke det samme som "antallet af smittede de seneste 7 dage pr. 100.000 indbyggere", som det tidligere har været (og som det stadig er på SSI’s Dashboard). Testkorrigeret incidens er derimod en ny opgørelsesmetode, der består af to faktorer, der tilsammen giver testkorrigeret incidens.

Den ene faktor er antallet af smittede de seneste 7 dage pr. 100.000 indbyggere, som vi kender det. Den anden faktor er, at antallet af smittede de seneste 7 dage holdes relativt til antallet af test, der er foretaget. Således tager testkorrigeret incidens højde for, at jo flere man tester, des flere positive finder man. Kommunen bliver således ikke "straffet" for at teste meget.

NYE MULIGHEDER FOR AT FØLGE SMITTEUDVIKLINGEN PÅ AARHUS I TAL

På Aarhus i Tal kan alle borgere følge smitteudviklingen i kommunen. Man kan se smitten fordelt på alder, uddannelsesniveau, postnumre og sogne. Torsdag den 22. april offentliggjorde Aarhus Kommune sit nye hjemmesidedesign, der også giver mulighed for at følge udviklingen i nedlukkede sogne. Bemærk at hjemmesiden kun oplyser smittetilfælde fundet via PCR-test, hvilket er samme fremgangsmåde som hos Statens Serum Institut.

Her er linket til hjemmesiden: https://www.aarhus.dk/corona/daglige-coronatal/

Hvis man ønsker at følge med i udviklingen i de enkelte sogne, kan man gøre det her: https://ledelsesinformation.aarhuskommune.dk/aarhus-i-tal/default.aspx?doc=vfs://Global/AARHUS-I-TAL/Covid-19-Nedlukning_Nedlukningsstatus.xview

Husk at vælge hvilket sogn du vil kigge på i listemenuen oppe i venstre hjørne.

PLANEN FOR DEN MOBILE PCR-TESTVOGN

Fra mandag den 26. april tilbyder den mobile PCR-testvogn både PCR-test og kviktest. Størstedelen vil være PCR-test, som vi kender det, men der bliver også mulighed for at få en kviktest, hvis man hellere vil have det.

Den mobile testvogn kører efter følgende plan og tilbyder nu både PCR-test og kviktest uden tidsbestilling:

Ugedag Sted Åbningstider
Mandage Beboerhuset Vest’n
Nyringen 1A, 8240 Risskov
9:00-16:30
Tirsdage Trivselshuset
Hasle Centervej 159, 8210 Aarhus V
9:00-16:30
Onsdage Bydelshuset, Langkærparken
Langkærvej 2, 8381 Tilst
9:00-16:30
Torsdage Beboerhuset Basen
Søndervangen 34A, 8260 Viby J
9:00-16:30
Fredage Kulturhus Herredsvang
Kappelvænget 2, 8210 Aarhus V
9:00-15:00
Lørdage Nordgårdhallen
Tinesvej 31, 8220 Brabrand
9:00-16:30
Søndage Nordgårdhallen
Tinesvej 31, 8220 Brabrand
9:00-16:30

For PCR-test: Alle personer fra 2 år kan blive testet uden tidsbestilling.
For kviktest: Alle personer fra 6 år kan blive testet uden tidsbestilling. Der testes med den korte pind, som kun skal 2-3 cm. op i hvert næsebor.
For begge tests gælder, at børn under 15 år skal være ifølge med en voksen. Der kan forekomme ventetid og kø til testcenteret.

TESTMULIGHEDER I AARHUS KOMMUNE

I vedhæftede dokument ”Testmuligheder i Aarhus Kommune” finder I en fin oversigt over alle gældende testmuligheder i Aarhus Kommune. I kan finde samme information på Region Midtjyllands hjemmeside: https://www.rm.dk/om-os/aktuelt/corona/test-for-smitte-med-coronavirus/coronatest_adresser/

24. april 2021 |